Barneballett og Klassisk Ballett

Hva er forskjellen?

 Forskjellen mellom barneballett og klassisk ballett er allerede tydelig i navnet:

 

Barneballett

er en leksjon rettet mot barns fysikk og psyke med det formål å introdusere hvert barn, uansett talent, for dans. Talent er på ingen måte like viktig som motivasjon, moro og mye hardt arbeid. Barneballett begynner med forberedende danseopplæring og ser ikke i utgangspunktet ut som det man generelt ser for seg at ballett skal være. Barna blir trinnvis introdusert for enkel ballett på en leken måte. Målene for Barneballetten er:

 

  • Forbedring og stabilisering av holdning
  • Å bygge og styrke muskelsystemet
  • Bevegelse i henhold til musikk og rytmisk trening
  • Vekke fantasien gjennom improvisasjon

 

Barneballetten videreutvikler seg etter omtrent to år. Her er timene en blanding av lette ballettøvelser, støttet av gymnastikkøvelser og mange elementer fra folklore. Når barna fyller åtte år (tidligere eller senere, avhengig av fysisk utvikling) har de muligheten til å velge "klassisk ballett" i tillegg til barneballett.

 

Klassisk Ballett

er en leksjon basert på ballettradisjoner etter strenge regler. Det er grunnlaget for enhver profesjonell ballettopplæring og krever grunnleggende kunnskap fra barneballett. En vanlig danseskole har ikke den samme muligheten til å tilby en slik profesjonell opplæring, som normalt sett innebærer daglig trening på 2 - 3 timer for hvert nivå. Jeg har utviklet en måte å bringe klassisk ballett nærmere barn og unge, ved å lære den i små skritt.

 

Jeg underviser i henhold til den "Vaganowa" undervisningsmetoden som er spesielt utviklet for danseskoler. Det betyr at barna får profesjonelle, metodiske og anatomisk skreddersydde leksjoner for hobbydansere.