Clarissa Mindé

Clarissa Mindé er født og oppvokst i Tyskland og har alltid vært assosiert med kunst og kultur gjennom familien.

Hun studerte dans i mange år i Köln, Tyskland. Etter å ha deltatt på et internasjonalt danseworkshop i 2014, ble hun inspirert til å finne en måte å dele kjærligheten til dans med fremtidige generasjoner av dansere.

2015 - 2018 studerte hun på heltid for å bli en profesjonell dansinstruktør i klassisk ballett, folklore, karakterdans, jazzdans og moderne dans i Düsseldorf, Tyskland.

Dansinstruktørstudiene fokuserte ikke bare på oppbygging av dans, men inkluderte også emner som anatomi, dansemedisin, koreografi, musikk og dansehistorie og mange andre fag for å berike kunnskapen ytterligere.

 

Leksjonene om forebygging av skader, i tillegg til personlige erfaringer med skader under studiene, fikk henne til å begynne med GYROTONIC® og GYROKINESIS®. Fra 2015 - 2017 studerte hun til å bli en sertifisert GYROTONIC® -instruktør, og har jobbet med systemet siden. Etter endt utdannelse som sertifisert danseinstruktør begynte hun med GYROKINESIS® og fullførte denne sertifiseringen i 2020.

 

I 2018 ble hun invitert til å jobbe, ikke bare som lærer, men også som ansvarlig eier av en danseskole i Düsseldorf, Tyskland. Der så hun hvordan forventningene til dans veldig ofte ikke passer til den unge kroppen og gikk på et søk for å hjelpe dansere i alle aldre med å tilpasse seg danseteknikken. På søket kom hun over metoden "Progressing Ballet Technique". Systemet inspirerte henne så mye, hun bestemte seg for å fullføre sertifiseringen for å bli trener for Progressing Ballet Technique. Hun jobbet på ballettskolen "Benrather Kinderballett" til slutten av 2020 da hun begynte å flytte til Norge.

 

Clarissa Mindé underviser nå dans, Progressing Ballet Technqiue og GYROKINESIS® i Åfjord, Brekstad, Inderøy kulturskolen og Steinkjer kulturskolen.