Hva er GYROKINESIS®?

GYROKINESIS® er en bevegelsemetode som henvender seg til hele kroppen, åpner energibaner, stimulerer nervesystemet, øker bevegelseområdet og skaper funksjonell styrke gjennom rytmiske, flytende bevegelsesekvenser.

Det er en original og unik metode som koordinerer bevegelse, pust og mental fokus. GYROKINESIS® praktiseres på en matte og stol uten utstyr.

Uten støtte og utstyreveiledning, er deltakere i en GYROKINESIS® kurs mer avhengige av sin egen propriosepsjon for å utforske bevegelsesekvenser.Hva er GYROTONIC®?

GYROTONIC® er utviklet og grunnlagt av Juliu Horvath, og er et helhetlig bevegelsekonsept som ser på menneskekroppen som en enhet og ryggraden som dens sentrale støtte. Juliu Horvath lot sine erfaringer som danser, svømmer, gymnast og hans dype engasjement med yoga, akupunktur og kinesisk medisin flyte inn i metoden hans.

GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® ble skapt gjennom nøye observasjon av kroppen, dens bevegelsesekvenser og utviklingsmuligheter. Dette førte til ideen om å konstruere enheter som er basert på bevegelsedynamikken i det tredimensjonale rommet. Disse enhetene ble designet på en slik måte at kroppens energier frigjøres gjennom en såkalt "sirkulær handling".

Med sirkulære eller spiralbevegelser som følger kroppens prosesser og samtidig utvider dem, kan styrke, fleksibilitet og ytelse økes. Hele bevegelsesystemet og nervesystemet i kroppen aktiveres gradvis.

Pusten, som leder og kontrollerer hele bevegelseprosessen, spiller en spesiell rolle. Pusten skaper bevegelse og bevegelsen vekker pusten; kombinasjonen av begge oppnår den økte effekten. Kroppsmeridianene er målrettet for å frigjøre blokkert energi. Stress og spenning reduseres spesielt.